Tarihi geçmişi Roma İmparatorluğuna kadar dayanan Akseki ilçesi, Akdeniz Bölgesinde Antalya iline bağlı ilçedir. Alanya’ya bağlı olan ilçe, daha sonra Antalya iline bağlanmıştır. Çam, köknar ve sedir ağaçları ile kaplı olan ilçe 1050 metre yükseltide bulunur.
İlk Rota Tarihi Düğmeli Evler
300 yıl öncesine dayanan tarihi ile Düğmeli Evler, Akseki ve İbradi ilçelerinde yer alır. Çimento ve harç gibi malzeme kullanılmadan inşa edilen yapılar bu özellikleri ile dikkat çekiyor. Sedir ve andız ağaçlarından yapılan bu evler yöreye özgü inşa edilmiştir. Yapıların iskeletleri ağaçtan oluşturulmuş ve içlerine taş yığılarak yapılmıştır. Duvardan taşan hatıl uçlarının düğme gibi gözükmesi nedeni ile bu ismi almışlardır. Bu özelliklerinden dolayı yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeker.
Türkiye’nin Tek Folklor Müzesi Etnografya
Türkiye’nin ilk ve tek folklor müzesi unvanını barındıran Etnografya Müzesi, uzun uğraşlar sonucu ziyarete açılmıştır. Yapının restorasyonu 6 yıl sürmüştür. Müze gezildiğinde, eski radyolardan, mutfak gereçlerine, müzik aletlerinden el dokuması kumaşlara kadar 5 bin den fazla materyal görülebilir. 60 yıla varan materyalin yanı sıra 3 bin yıl öncesine de varan materyal bulunmaktadır.
Türkiye’nin En Derin Mağarası Düdencik Mağarası
Cevizli köyü yakınlarda bulunan Düdencik Mağarası, Türkiye’de yer alan mağaraların içesinde en derin mağara olma özelliğini taşır. Mağaraya ilk iniş İngiliz, Fransız ve Türk mağaracılar tarafından gerçekleştirmiştir. 330 metreye kadar inilen mağarada, en derin mağara olarak kayıtlara geçmiştir.
Roma ve Bizans’tan Kalma Kartallı Mağarası
Kuyucak Beldesi yakınlarında yer alan Kartallı Mağarası, halk arasında Bağırçak olarak bilinir. Roma ve Bizans döneminden kalma mağaradır. Girişte yer alan taşta Roma dönemine ait yazılar, mağaranın o dönemden kaldığının kanıtıdır. 91 metre uzunluğuna sahip olan mağara, genişliği 5 metre ile 9 metre arasında bulunur. Fakat günümüze kadar gelirken bakımsızlıktan harap bir durumdadır.
Doğal Güzellikleri İle Dipsiz Göl
Dipsiz Göl, Antalya’nın Akseki ilçesi ile Konya’nın Bozkır ilçesi sınırında Bozkır’ın yaklaşık 30 kilometre batısında, 1702 metre rakımda yer almaktadır. Sülek Yaylasının içerisinde yer alan göl 72 metre derinliğe sahip olup, doğal güzelliği ile dikkat çekmektedir. Bahar aylarında göl etrafını süsleyen rengârenk çiçekler ile göl üzerinde açan nilüfer çiçekleri gölün güzelliğine güzellik katmaktadır.
Çöl Görünümlü Çimi Yaylası
Akseki ilçesine 15 kilometre mesafede bulunan ve 1450 metre yükseltide bulunan Çimi Yaylasının etrafı dağlar ile çevirilidir. Bu özelliği ile çöl görünümüne sahip olması onu diğer yaylardan farklı kılar. Doğaseverler için essiz doğa fotoğrafları sergiler. Kamp yaparak doğa ile iç içe kalmak isteyenler konaklama yapabilir. Fakat konaklamak için tesis yer almaz. Giderken ihtiyaçlarınızı karşılayarak gitmenizi tavsiye ederiz.
Bunun yanı sıra gezilebilecek yerler içerisinde, Göktepe Yaylası, Geyran Yaylası ve son rota olarak Çataloluk Yaylası gezilebilir.